Tuinieren in Flevoland open weekend 12 en 13 augustus 2017

Kleurrijke poldertuinen vol geur. Geopend van 10.00 tot 17.00 uur

Kleurrijke borders in vier boerderijtuinen, zoals vlinderstruiken, hortensia’s en nog tal van bloeiende planten. Ook zijn er hobbykwekerijtjes te zien en er zijn huis- en tuin decoratie te koop. Elke tuin is anders door een eigen ontwerp en eigenhandige aanleg, waardoor de sfeer op elke plek verschillend is. Overal is de flora een eldorado voor bijen, hommels, vlinders en vogels.

De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 Bant

Pegasushof Klutenweg 5 Bant

Lipkje Schat Polenweg 9 Bant

De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 Espel

Er wordt entree gevraagd.

Tulpenroute van 18 april t/m 5 mei 2017

De tulpenroute gaat dit jaar een week eerder open vanwege de vroege bloei van de tulpen. In maart met de hoge temperaturen staan de eerste tulpenvelden al in bloei.

De bewegwijzering van de tulpenroute zal dan ook dit weekend van 8/9 april geplaatst worden.

Tijdens de Tulpenroute in de Noordoostpolder van 18 april t/m/ 7 mei zijn wij dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. (zie bollenroute)

Laatste Helleborus Dagen  25 en 26 maart 2017.

Het komend weekend kan men nog genieten van de vele bloeiende Helleborussen en vroege voorjaarsbollen in twee polder tuinen de Goldhoorn Gardens in Bant en de Stekkentuin in Espel.

Na een kijkje te hebben genomen in de tuin waar vele Helleborussen staan zoals groot- als kleinbloemig, anemoonachtig, dubbelbloemig en voorjaarsbollen, kan men een kijkje nemen in de Lifestyle winkel: hier kunt u terecht voor jassen, outdoor laarzen etc. en ook allerlei decoratieve woon- en tuinaccessoires te vinden zoals landelijke vazen, wanddecoratie van drijfhout. In de ontvangstruimte is er gelegenheid onder het genot van een kopje koffie/thee te brainstormen over eventueel een tuinontwerp, advies of mooie beelden van de tuin zien die geprojecteerd worden op scherm.

Hieronder een slideshow van de Helleborussen in de tuin met dank aan Yvon Bosveld.

Tijdens de Helleborusdagen tuin gratis.

Adres: Klutenweg 13 Bant

Open van 10.00 tot 17.00 uur

Meer info: www.goldhoorngardens.nl

www.destekkentuin.nl

Tuinieren in Flevoland open weekend 10 en 11 juni 2017

Achter strak geschoren hagen wordt u verrast door stijlvolle vijvers, schaduwtuinen, kleurrijke borders, gezellige zitjes, pergola’s en priëlen. Laat u inspireren door deze harmonieuze tuinen met een ongekende weelde aan ontelbare stokrozen, hortensia’s,rozen, clematissen, vaste planten en siergrassen.

Dit alles in samenwerking met; De Stekkentuin, Tuinen van Lipkje Schat, Pegasushof.

Geopend van 10.00 tot 17.00 uur. er wordt entree gevraagd.