Tulpenroute

Tulpenroute Noordoostpolder 

14 april t/m 9 mei 2021 van 10.00 t/m 17.00 uur

 

 

 

Beleef het voorjaar en ervaar de meest kleurrijke tulpenstreek van Nederland.


BLOEIEND & BOEIEND

De Noordoostpolder is uitgegroeid tot één van de belangrijkste teelt gebieden voor bloembollen met ruim 2000 ha bollenvelden.  In de Noordoostpolder is de langste tulpenroute van het land. Al vele duizenden (internationale) bezoekers genoten van de kleurrijke velden. Deze is door de National Geografic uitgeroepen als één van s’werelds mooiste autoroutes.

Het uitzicht in de Noordoostpolder is buitengewoon. Om u de gelegenheid te geven zoveel mogelijk van deze kleuren pracht te genieten is er een bewegwijzerde tulpenroute (88 km) Dit kan per auto, fiets en te voet. De routes zijn ieder jaar anders, omdat we afhankelijk zijn van de kavelindeling van de agrariërs. Tijdens deze tulpenroute worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zie voor meer activiteiten de agenda.

De voorjaarstuinen liggen dit jaar niet aan de Tulpenroute. U vindt ze op slechts een paar kilometer van de route. Het gemakkelijkste vindt u de tuinen via afrit 16 van de A6 richting Bant. In Bant neemt u de afslag Emmeloord daarna eerste weg rechts vierde boerderij links. No.13 Goldhoorn Gardens.

De routekaartjes van de auto, fiets en wandelroute kunt u downloaden en uit printen.

U vind  de routekaartjes onder menu tulpenroute.

De routekaarten zijn ook bij de onderstaande tuinen te verkrijgen.

 

 

Tuinenroute langs 4 unieke Poldertuinen.

Tijdens de tulpenroute zijn er 4 exclusieve privé tuinen open waar duizenden tulpen en andere bollen in staan gecombineerd met vaste planten. Deze tuinen zijn inmiddels bekend in binnen- en buitenland. De tuinen bevinden zich ongeveer 7 km. uit elkaar.

Deze tuinen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Tuin van Lipkje Schat, Pegasushof, De Stekkentuin, Goldhoorn Gardens. Kijk voor de website bij links.

PICT5995

“De Goldhoorn Gardens”
In de verrassende tuin van 4000m2 staan in het voorjaar duizenden bloembollen in combinatie met vaste planten. Elk jaar worden er weer vele bollen ingepland. De tuin is tijdens de tulpenroute elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Groepen altijd op afspraak. Voor een kopje koffie/thee of lunch kunt u bij ons terecht. (lunch op afspraak)

Er is ruime parkeergelegenheid ook voor touringcars.