Tuinontwerp

De tuin wordt steeds meer als onderdeel van het wonen gezien. Samenhang door een mooi tuinontwerp is een goed uitgangspunt.

Een goede tuininrichting kenmerkt zich door perfect aan te sluiten bij uw individuele situatie. Zowel qua sfeer, als op het gebied van praktische bruikbaarheid. Uitgangspunten daarbij zijn uw wensen en smaak. Alleen zó kan een uitgebalanceerd en volmaakt geheel ontstaan, een tuin die bij u past en waarin het goed toeven is.


Werkwijze

Na een oriënterend gesprek en in goed overleg kom ik bij u op werkbezoek voor een zorgvuldige inventarisatie. Aan de hand van een “checklist” bespreek ik alle mogelijke wensen.

Na de inventarisatie maak ik een duidelijk leesbaar schetsontwerp. Tevens geef ik een toelichting op het plan.

Indien u akkoord gaat met het (eventuele aangepaste) schetsontwerp volgt er een definitief tuinontwerp waarop alles duidelijk is aangegeven bijvoorbeeld, lijnvoeringen, verharding, pergola, vijver etc.

Tuinontwerpen bollenroute bezoekerstuin goldhoorn tuinen arrangementen

Daarna volgt het beplantingsplan met toelichting. In zo’n plan geef ik de locatie van de plantvakken aan. Plantsoorten, de aantallen. Ook ontvangt u een beschrijvende plantenlijst met alle kenmerken van uw planten, zoals bloeikleur, bloeitijd, bladkleur, hoogte, en alle overige gegevens die van toepassing zijn. Daarnaast is er nog een uitgebreid onderhoudsplan waarin vermeld wordt het snoeien van planten.

Met behulp van deze plannen kan uw tuin worden aangelegd door uzelf of derden. Indien gewenst kunt u de kosten spreiden door de aanleg gefaseerd uit te voeren. Naast aanleg in eigen beheer behoort begeleiding of verzorging van de aanleg door mij tot de mogelijkheden.

Goldhoorn Gardens ontwerpt tuinen waarbij uitvoering en begeleiding in samenwerking gaat met vakbekwame hoveniers.

Dankzij het doordacht tuinontwerp vooraf is de basis gevormd voor een tuin die bij u past.